Reconditionare - regenerare baterii

Societatea noastră realizează procese de regenerare a bateriilor și acumulatorilor. Procedeul se poate realiza pe toate tipurile de acumulatori plumb-acid utilizaţi în automobile, electrocare, stivuitoare, aplicaţii industriale, telecomunicaţii, inclusiv cei din categoria "fără întreţinere" cum ar fi AGM VRLA, Gel, OPzV.

În cadrul acestui proces de regenerare pe langă redresoarele de înaltă performanță și tehnica performantă, folosim o substanță specială, un aditiv creat și produs în Japonia premiat în anul 2000 cu echivalentul nipon al premiului Nobel. Acest aditiv este un produs ecologic, 100% biodegradabil, nu este coroziv sau inflamabil și este solubil în apă.

Uzura bateriilor pe bază de plumb acid apare în timp sub forma acumulării a unui strat de sulfat de plumb pe electrozi. Totodată, în urma încărcărilor repetate și a reacțiilor chimice scade concentrația electrolitului. Acești factori determină creșterea rezistenței interne a bateriei și scăderea capacității acesteia. În prezent aproximativ 90% din baterii își incheie ciclul de viață datprită fenomenului de sulfatare. Acest fenomen se petrece în tip, afectând bateria progresiv pană când aceasta nu mai poate fi utilizată.

Funcționare
Aditivul penetrează stratul de sulfat depus pe electrozii acumulatorului, aderând direct la plumbul din care este făcut electrodul. În urma acestui proces sulfatul se desprinde de pe electrozi şi eliberează electrodul, molecula de sulfat fiind returnată către electrolit. Astfel se reface balanţa chimică şi se inversează procesul de uzură. După eliberarea electrodului, aditivul face priză la acesta, acoperindu-l şi protejându-l de sulfatarea ulterioară pentru o perioadă între 1 şi 3 ani, în funcție de modul în care se face întreţinerea bateriei.

Rezultatele după procedura de regenerare a unei baterii se văd imediat. La o săptămână după operaţiune, în condiţii de exploatare normală acumulatorul va ajunge să funcţioneze aproape de întreaga sa capacitate. După două săptămâni electrolitul cu aspect noroios va deveni perfect curat. S-a constatat că în urma regenerării cu acest tip de aditiv, majoritatea acumulatorilor ajung la 80-90% din capacitatea pe care au avut-o când a ieşit din fabrică!

De menționat este faptul că procedura de regenerare nu face minuni și ca atare nu poate regenera orice baterii. Pentru ca procedeul să dea rezultate de care dumneavoastră sa fiți mulțumiți și noi să vă putem oferii garanția lucrării trebuie ca bateria să îndeplinească anumite condiții tehnice.

Operațiunea de regenerare a bateriei durează între 5-14 zile, iar la finalul acesteia pe langa garanția oferită,  veți primi două rapoarte de măsurare a capacității (capacitatea initial și capacitatea după regenerare) și alte două rapoarte de măsurare a tensiunii elementelor bateriei (inițial și final).

Zona verde reprezintă durata medie de viaţă a unei baterii de tracţiune: 1200 încărcări = 4 ani
Notă: Adiţia de SRS la un acumulator cu durata de viaţă de 2 ani îi va crește durata de viață cu până la 3 ani , nu la 7 ani